Lawatan Kerja JKSN Sabah Ke JKSN Selangor

 

 

Selangor : Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Sabah hari  ini 14 februari 2018 mengadakan lawatan kerja ke Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor bagi melihat dan bertukar-tukar pandangan mengenai pelaksanaan dan Pengurusan Kehakiman Syariah Di Negeri Selangor khususnya dalam aspek penyelesaian kes,pengurusan kaunter serta pelaksanaan hakam dan proses cerai “Fast track“.

Lawatan kerja tersebut diketuai oleh  Ketua Hakim Syarie YAA Datuk Jasri@Nasip Bin Matjakir.Turut serta hakim-hakim Mahkamah Tinggi Syariah,Mahkamah Rendah Syariah,Ketua Prndaftar dan Penolong Pendaftar.

Dalam Lawatan tersebut, Ketua Pendaftar Merangkap Hakim Mahkamah Tinggi Syariah YA Puan Noor Huda Binti Roslan telah menyampaikan taklimat antaranya berkenaan realiti dan cabaran Kehakiman Syariah DiNegeri Selangor,Statistik Kes,Pengukuhan penjawatan,program-program kualiti dan inovasi serta pencapaian JAKESS.

Selepas sesi taklimat dan soal jawab, delegasi dibawa melawat ke sekitar Bangunan Mahkamah Syariah Sultan idris Shah. Lawatan tersebut berakhir sekitar jam 11.45 pagi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *